Motorcross

Motorcross voor beginners

Motorcross voor beginners

Motorcross is een ontzettende spannende en mooie sport die alleen voor mensen met lef is, want je moet wel lef hebben om op een crossmotor te gaan en te scheuren over de hoge heuvels en door het zand met hoge snelheid. Zeker wanneer je gaat beginnen met motorcross komt er een hoop op je af. Want hoe begin je met motorcross? Waar moet je op letten als je een crossmotor aanschaft? Dat lees je hier in deze blog!

Een goede crossmotor aanschaffen

Wanneer je wilt gaan beginnen met crossen dan is het natuurlijk het meest belangrijke om een goede crossmotor te kopen. En dat zit niet alleen in het merk van de crossmotor maar ook hoe de motor zit en de hoeveelheid power wat de motor heeft. Dit vermogen van de motor wordt ook wel uitgedrukt in het aantal CC.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je voor de lol wilt gaan rijden of dat je van plan bent om wedstrijden te gaan rijden. Er zijn veel verschillende soorten crossmotoren te koop en het is dus heel erg belangrijk om een crossmotor aan te schaffen die bij je past. Als je bijvoorbeeld een crossmotor voor een kind koopt dan moet je rekening houden met de hoogte van het kind en de CC

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen brengt het rijden op een crossmotor flink wat risico met zich mee en om die risico’s te minimaliseren is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen eventuele valpartijen. Je doet dit door o.a. een goede helm aan te schaffen. Hier kun je beter advies bij vragen in een winkel, want een helm moet echt goed aansluiten.

Daarnaast heb je een bodyprotector en een nier belt nodig die je meest kwetsbare organen en ook ribben beschermen tegen een flinke klap. Een motorpak is ook verstandig omdat als je met een hoge snelheid valt en je draagt geen beschermende kleding ligt je halve huid eraf.

Sluit je aan bij een motorcrossvereniging

Als je echt serieus wilt gaan crossen dan is het verstandig om je aan te sluiten bij een motorcrossvereniging. Vaak kun je hier training volgen en de banen worden heel goed onderhouden zodat ze veilig zijn en aan alle eisen voldoen. Bij een motorcrossvereniging weet je zeker dat je op een goede plek bent om veilig te kunnen crossen en te leren crossen.

meer te weten komen

goede crossmotor

leeftijd