Motorcross

Vanaf welke leeftijd kun je de
sport van motorcross beoefenen?

Vanaf welke leeftijd kun je de sport van motorcross beoefenen?

Als je echt een stoere sport wilt doen dan zou je moeten kijken om op motorcross te gaan. Naast dat motorcross erg stoer is op zo’n mooie motor is het ook nog eens een sport die veel spanning en avontuur oplevert. Motorcross is geen gemakkelijke sport. Het is niet een kwestie van simpelweg veel gas geven. Het is belangrijk dat je over een goede techniek beschikt en fysiek ook sterk genoeg bent om de motor onder controle te houden, daarom is het ook goed om zo jong mogelijk te beginnen met crossen. En hier in deze blog kun je lezen vanaf welke leeftijd je mag beginnen met motorcross.

De jongste crossers

In principe kun je vanaf elke leeftijd wel beginnen met motorcross. Er zijn individuen bekend die al op 3-jarige leeftijd hun eerste stapjes op de crossmotor hebben gezet. Nu moet je je wel realiseren dat dit om uitzonderingen gaat. En deze kinderen rijden op speciale crossmotoren die echt voor de allerkleinsten zijn gemaakt, een groot vermogen hebben deze motoren dus niet.

Officieel mag je pas van 5-jarige leeftijd ingeschreven worden bij een motorvereniging om een licentie te bemachtigen en wedstrijden te rijden. Daar is heel bewust een minimale leeftijdsgrens van 5 jaar op gezet. Jonger is nog niet verantwoord om te beginnen met crossen. En eerlijk is eerlijk, maar 5 jaar is al heel erg jong.

Wat je moet weten als je begint met crossen

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je moet weten als je begint met crossen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een crossmotor koopt voor een klein kind. Zorg altijd dat je een crossmotor koopt die bij de leeftijd van de coureur past. Laat je hier goed in adviseren. Ook de persoonlijke uitrusting is heel erg belangrijk.

Een goede helm, een motorpak dat goed past en overige beschermingsmiddelen zoals een bodyprotector een nier beschermer en goede laarzen. Deze uitrusting is belangrijk om ervoor te zorgen dat je organen niet onnodig schade oplopen bij een eventuele valpartij. En voorkomen is in dit geval beter dan genezen want een klap met de crossmotor kan flinke schade opleveren.

meer te weten komen

goede crossmotor

beginners