Motorcross

Wat is indoor motorcross

Wat is indoor motorcross

Motorcross over hoge zandheuvels heb je waarschijnlijk wel eens gezien maar wist je ook dat er indoor motorcross bestaat? Dat is een fantastische mooie tak binnen de motorsport en helaas nog niet zo bekend bij het grote publiek. Alhoewel hier langzaam meer verandering in begint te komen. De indoor motorcross wordt langzaam maar zeker steeds populairder. In deze blog lees je wat indoor motorcross precies is en waarom dit zo’n mooie sport is.

Spectaculaire cross overdekt

Indoor motorcross doet absoluut niet onder voor motorcross buiten want de indoor motorcross beschikt over fantastische mooie banen waar snelheid en tactisch inzicht in een mooi geheel samen komen. De indoor motorcross wordt steeds populairder en het biedt natuurlijk ook veel voordelen ten opzichte van motorcross dat buiten wordt verreden.

De voordelen van indoor motorcross

Het allergrootste voordeel is natuurlijk wel het feit dat je met indoor motorcross niet afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Zon, wind of regen de motorcross kan gewoon doorgang vinden binnen de indoor motorcross. Dat is wel een ander verhaal als je het vergelijk met motorcross dat gewoon buiten plaatsvindt.

Daarnaast is de crossbaan zelf ook minder gevoelig voor weersomstandigheden en dat zorgt er dus voor dat je ook in de winter indoor kunt crossen. En dat is wel heel fijn, en zo kun je ook een winterse competitie laten plaatsvinden.

Meer techniek vereist

Wat wel belangrijk om te weten is dat het crossen op een indoorbaan anders is als op een outdoor crossbaan. Dit komt omdat een outdoor crossbaan over het algemeen vele malen breder is waardoor je minder techniek nodig hebt om bijvoorbeeld door bochten heen te gaan. Als je indoor gaat crossen zijn de banen veel smaller.

Je hebt dus veel meer technische vaardigheden nodig om indoor te kunnen crossen. En dat maakt het indoor crossen dus juist heel erg spannend, niet alleen voor de coureur zelf maar ook voor het publiek. Indoor motorcross is dus absoluut niet saai en er valt altijd wel iets spectaculairs te beleven bij het indoor motorcross.

Als je dus echt een uitdagende sport wilt beoefenen dan zou je eens een kijkje moeten nemen bij de indoor motorcross. Want de indoor motorcross is een fantastische mooie sport!

meer te weten komen

goede crossmotor

beginners

leeftijd